Ingrediënten 2 pers. : 300 gr gekookte ham, 500 gr netto knolselder, 3 dl groentenbouillon, 200 gr korte pasta, 1 dl room, 150 gr kruidenkaas, 2 slp gehakte platte peterselie, 1 teentje look, 150 gr geraspte emmentaler, olijfolie, zout, peper.
1. Knolselder in blokjes snijden. Gaar koken in de bouillon met de look. Afgieten, bouillon opvangen. De knolselder in de blender fijn mixen en mengen met bouillon tot een gladde saus. De room en de roomkaas met de knolseldersaus nog even kort mixen.
3. Pasta koken zoals vermeld op de verpakking.
4. Oven verwarmen op 180°.
5. Pasta mengen met de saus, de ham, de peterselie en de helft van de emmentaler.
6. De pasta in een beboterde ovenschaal doen. De resterende kaas er over strooien.
7. De pastaschotel 20 à 25 minuten in de oven plaatsen tot die mooi goudbruin korstje heeft.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten