Ingrediënten 2 pers. : 2 kabeljauwhaasjes van 160 gr, 250 gr champignons, ½ broccoli, 350 gr aardappelen, 1 klp mosterd, 5 blaadjes salie, 1 ei, 1 dl room, peper, zout, klontje boter.
1. De aardappelschillen, spoelen en in stukken snijden. Gaar koken in zout water en grof stampen.
2. De broccoli in roosjes verdelen en spoelen. Gaar koken in kokend zoutwater. Spoelen met ijskoud water en grof mixen.
3. De aardappelen mengen met de broccoli en het losgeklopt ei. Kruiden met peper en zout.
4. De champignons borstelen en in stukjes snijden.
5. De salie fijn snijden. Enkele blaadjes houden als garnering.
6. Klontje boter smelten. Champignons bakken. De salie erbij strooien, mosterd onder mengen, en de room erbij gieten. Eventjes laten opkoken.
7. De kabeljauw aan beide kanten in boter bruin bakken. De kabeljauw mag nog lichtjes glazig zijn.
8. De stoemp in het midden van het bord schikken. Daar op de kabeljauw en wat champignons rond.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten