Ingrediënten : 500 gr pompoen netto, 1 kleine ui, 1 appel, 1 grote wortel, 2 witte selderstengels, 70 gr tomatenpuree, 1 blik tomatenblokjes, 1 teentje look, 1,5 lt kippenbouillon, olijfolie, peper, zout, currypoeder, 200 gr gekookt kippenvlees, 200 gr coquillettes (of andere kleine pasta).
1. De pompoen schillen, zaadjes verwijderen en in niet te kleine blokjes snijden.
2. De ui en de look pellen en grof snipperen.
3. De wortel en de appel schillen en grof versnijden. De draden verwijderen van de selderstengels, spoelen en in grove stukken snijden.
4. Olijfolie verwarmen en de ui en look fruiten, alsook de pompoen, de wortel en de appel. De tomatenpuree bijvoegen en eventjes laten meebakken. Bouillon bijgieten alsook de tomatenblokjes en kruiden met peper, zout en curry. Dit zonder deksel 25 à 30 minuten laten zacht koken.
5. De soep fijn mixen. Indien de soep te dik is, wat bouillon of water bijvoegen.
6. De soep terug aan de kook brengen en de pasta bij de soep doen. Zachtjes laten koken tot de pasta gaar is. De kip in de soep mengen.
7. In een diep bord of een kom wat soep scheppen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten