Ingrediënten : 400 gr bloem met zaden en pitten, 100 gr oergranenbloem, 15 gr gist,125 gr rozijnen, 50 gr hazelnoten, 30 gr pompoenpitten, 10 gr zout, 1 klp honing, 1 slp olijfolie, 315 gr water.
    1. De rozijnen  weken in water.
    2. De noten weken in warter.
    3. De 2 soorten bloem mengen in de kom van de robot.  De gist verkruimelen en erbij doen, alsook de olie, de honing en het water.  
    4. 5 minuten kneden  met de kneedhaak op lage stand, zout bijvoegen en dan nog eens 4 minuten op middelmatige stand.  Nu de uitgelekte rozijnen, hazelnoten en pompoenpitten bijvoegen en nog 1 minuut kneden.
    5. Het deeg op een bebloemd blad storten en een bol vormen.  Afgedekt 1/2 uur laten rijzen.
    6. Terug op het bebloemd werkblad storten en ontgassen. In de lengte in 3 plooien en daarna in de breedte in 3 plooien.
    7. Een bol of een ovaal vormen en in de broodvorm leggen.  1 uur laten rijzen.  In het midden van het deeg een inkerving maken en het deeg bebloemen.
    8. De oven verwarmen op 210° en 35 minuten laten bakken met stoom.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten