zaterdag 1 januari 2022

Aardappelwafel.

Ingrediënten 2 pers. : 400 gr aardappelen (bintjes), 1,25 dl water, 60 gr boter + klontje, 60 gr bloem, 2 eieren, peper, zout.



Men kan ook kruiden of specerijen toevoegen naargelang men deze wilt serveren met wild, vlees of vis.
1. Aardappelen schillen en in zoutwater koken. Afgieten en goed laten drogen in de pot.
2. Water warmen met de 60 gr boter, peper en zout.

3. Bloem in 1 keer toevoegen en krachtig roeren met een houten lepel tot er zich een bol vormt.
4. Het wafelijzer opwarmen.
5. Dit deeg doet men in de kom van de robot, men voegt 1 per 1 het ei bij en mengen met de K-haak. Telkens er 1 ei volledig is opgenomen door het deeg voegt men het andere ei erbij.



6. De aardappelen fijn pletten met het klontje boter, bij het deeg doen en met de K-haak goed mengen.
7. Wafelijzer opwarmen en inwrijven met olie. De wafelplaat goed bedekken met het deeg en de aardappelwafels bakken.
Ik heb de plaat van Brusselse wafels gebruikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.