zaterdag 30 maart 2024

Courgettewafel.

Ingrediënten : 5 wafels : 250 gr courgette, 2,25 dl melk, 2,25 dl spuitwater, 100 gr zonnebloemolie, 40 gr geraspte parmezaan, 2 eieren, snuifje natriumcafbonaat, 300 gr volkoren patisseriebloem, snuifje zout, 18 gr gist.

1) Spoel de courgettes en rasp fijn. Bestrooi met zout en laat uitlekken. Goed uitknijpen in neteldoek.
2) Verwarm de melk tot 37°. Los de gist op in de melk en giet het water erbij.
3) Klop de eieren tot ruban en meng ze met de melk.
4) Klop er de bloem onder tot een luchtig beslag. Meng er de olie, geraspte en uitgeknepen courgettes en de parmezaan
onder. Voeg het snuifje zout toe.
5) Laat ongeveer 1 uur rijzen.
6) Wafelijzer goed opwarmen met de plaat voor Brusselse wafels.
7) Bak de wafels bruin en krokant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.