zondag 21 november 2021

Confituur van vijgen, pruimen, walnoten en rode wijn.



Ingrediënten : 4 vijgen, 350 gr ontpitte rode pruimen, 1 kaneelstok, 1 limoen, 1 sinaasappel, 50 gr walnoten, 240 gr geleisuiker maxi fruit, 1 dl rode wijn.



1) De appelsien en de limoen persen

3) Alle ingrediënten uitgenomen de suiker en de noten in een pot doen en 10 minuten zacht laten koken. Blijven roeren. Nu de suiker en de noten bijvoegen en nogmaals 4 minuten laten koken. Steeds blijven roeren.
4) De kaneelstok verwijderen
5) De confituurpotten vullen met warm water. Water uitgieten en de confituurpotten vullen.
6) Direct sluiten. Deksel goed aandraaien en pot omkeren tot de confituur afgekoeld is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.