Ingrediënten voor 2 pers. : 500 gr aardappelen (bintjes), 50 gr geraspte emmentaler, 50 gr boter, 1 ui, 1 ei, 200 gr spinazie, 1 teentje look, 150 gr mascarpone, zout, peper, nootmuskaat.
1. De spinazie wassen en in repen snijden. Laten uitlekken.
2. De ui en de look pellen en fijn snipperen. Fruiten in de boter. Kruiden met zout, peper en noot. Spinazie bijvoegen en 3 à 4 minuten laten slinken op hevig vuur.
3. De aardappelen wassen, schillen en raspen.
4. Oven verwarmen op 180°.
5. De aardappelen, gruyère, mascarpone en het losgeklopt ei bij de spinazie mengen. Nog even bijkruiden.
6. Bakvorm inboteren of bedekken met bakpapier. Het aardappelmengsel in de vorm gieten en 45 minuten in de oven plaatsen.
7. Na 15 minuten de oven verminderen op 170°.
8. 5 minuten wachten vooraleer het aardappelgebak te ontvormen.
Lekker met rood vlees.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten