woensdag 23 juli 2025

Slaatje van meloen, komkommer, groene boontjes en mozzarella.


Ingrediënten voor 2 personen : ½ komkommer, ¼ cavaillon meloen, 1 mozzarella bol, 8 ansjovissen, 2 klp kappertjes, enkele blaadjes rucola en bloedzurkel, 1 takje munt en 1 takje rode of groene basilicum, olijfolie, citroensap.

1. De topjes en draden van de groene boontjes verwijderen. Spoelen en in kokend zoutwater garen gedurende 10 à 12 minuten. Direct onder koud water spoelen en in stukjes van 3 cm snijden.
2. De komkommer schillen, in de lengte in 2 snijden, zaadjes verwijderen en in halve schijfjes snijden.
3. De meloen schillen en in plakjes snijden.
4. De ansjovissen in koud water leggen om een beetje te ontzouten. Laten uitlekken.
5. De rucola en de bloedzurkel spoelen en droog deppen.
6. De mozzarella in 2 snijden.
7. Op een bord de rucola en de bloedzurkel schikken. Daar op de komkommer.
8. In het midden van het bord de mozzarella leggen. Verder de meloen, de ansjovis, kappertjes, munt en basilicum op het bord schikken.
9. Besprenkelen met de olijfolie en het citroensap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Slaatje van meloen, komkommer, groene boontjes en mozzarella.