Ingrediënten 4 pers. : 600 gr zalmfilet, 1 kg Jumbo mosselen, 2 ajuinen, lavas of groene selder, peper, zout, 500 gr champignons, klontje boter, 3 dl visfumet, 3 dl garnalenfumet, 3 dl mosselsap, Noilly Prat, 1/2 citroen, 2,5 dl room, 4 klp zure room, 1 slp fijngesneden dragon, zalmeitjes (facultatief).
2. De ajuin pellen, in stukken snijden.
3. De lavas spoelen en in grove stuken snijden.
5. De zalmfilet verdelen in stukken van 50 gr.
6. De visfumet, garnalenfumet en mosselsap ongeveer ¼ inkoken. De room bijgieten en terug ¼ laten inkoken. Citroensap en Noilly Prat naar wens bijdoen en kruiden met zout en peper. Wanneer men de saus iets dikker wil kan men een beetje beurre manié toevoegen.
7. De champignons borstelen en in stukken snijden.
8. De boter warmen en de champignons bakken.
9. De zalm 3 à 4 minuten stomen. De zalm mag nog licht rose zijn.
10. De saus goed opwarmen en de mosselen, de champignons en dragon bijvoegen. De saus niet meer laten koken.
11. In een diep bord 3 stukken zalm schikken, daat de saus met mosselen en champignons over gieten. Garneren met een klp zure room en wat zalmeitjes.
12. Lekker met rijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten