donderdag 20 oktober 2022

Frittata met gerookt spek en paksoi,

Ingrediënten 2 pers. : 5 eieren, 150 gr gerookt spek, 250 gr aardappelen, 1 paksoi, 1 sjalot, 1 teentje look, 2 takjes tijm, 1 slp fijngesneden bieslook, 40 gr gemalen ementaler, klontje boter.

1. Schil de aardappelen, snij in blokjes en stoom ze gaar.
2. Verwijder het harde gedeelte van de paksoi. Spoel de bladeren en snij in reepjes.

3. Pel de look en de sjalot en snipper fijn.
4. Rits de tijm.
5. Snij het spek in blokjes.
6. Verwarm de oven op 170°.
7. Laat het klontje boter smelten, bak het spek, voeg de sjalot en look toe alsook de aardappelen en de paksoi. Laat eventjes bakken. Kruid met peper en zout. Doe dit in een anti-kleef schotel.

8. Klop de eieren los met de parmezaan en de bieslook. Kruid met peper en zout. En giet dit over het aardappelmengsel.
9. Bak ongeveer 25 à 30 minuten in de oven.
10. Lekker met een slaatje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Lamssteak met auberginekaviaar, gratin dauphinois met knolselder en geglaceerde wortelen.