woensdag 19 oktober 2022

Gemarineerde kalkoenbout.

Ingrediënten 2 pers. : 1 kalkoenbout van 700 gr, 2 slp agave, 1 slp olijfolie, zwarte peper, 1 slp sojasaus, 2 slp mosterd, 1 slp Provençaalse kruiden, 2 teentjes look.

1. De look pellen en fijnsnipperen.
2. Al de ingrediënten mengen en de kalkoenbout met deze mengeling royaal met behulp van een silicone borsteltje inwrijven.

3. De kalkoenbout ten minste 6 uur marineren.
4. De oven warmen op 155°.
5. De kalkoenbout gedurende 2 uur in de oven plaatsen. Wanneer men over een stoomoven AEG beschikt kan men de stand steamify gebruiken.

6. Uit de oven nemen en het vlees van de bout snijden.
7. Lekker met broccoli puree

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.