vrijdag 2 juni 2023

Aspergeroomsoep met gerookte zalm en eierenmimosa.

Ingrediënten 6 à 8 pers. : 1,5 kg soepasperges, 1 wit van prei, 1 ui, 1 aardappel, 1 ½ lt gevogeltebouillon, 2,5 dl room, 1 klontje boter, 1 a 2 sneden gerookte zalm p.p., 2 eieren, 2 asperges om te garneren p.p., 1 slp gehakte peterselie.
1) De soepasperges schillen, in stukken snijden. De garnituurasperges schillen maar deze niet versnijden.
2) De schillen 20 minuten zachtjes laten koken in de gevogeltebouillon. Zeven.
3) Het wit van prei wassen.
4) De ui pellen.
5) De aardappel schillen.
6) Al de groenten in stukken snijden.
7) Een klontje boter smelten, de groenten bijvoegen, uitgezonderd de garnituur asperges, even laten aanstoven en de gevogeltebouillon bijgieten. Aan de kook brengen en 25 à 30 minuten laten zacht koken.
8) Bijkruiden met zout en peper. Room bijvoegen. Nog 5 minuten laten doorkoken door de groentemolen draaien of heel goed mixen.
9) De eieren 10 minuten koken. direkt spoelen onder koud water. Pellen en fijn snijden tot mimosa.
9) De garnituur asperges stomen. In de breedte in 2 snijden.
10) In een diep bord 4 halve asperges schikken. Daarop de zalm chiffoneren. Errond wat soep gieten.
11) Garneren met mimosa van eieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.