donderdag 28 april 2022

Gevulde aardappel met Breydelspek en dragon.

Ingrediënten 4 pers. : 4 aardappelen van ongeveer 150 gr., 2 dikke sneden Breydelspek, 2,5 dl room, 1 slp gehakte dragon, peper, zout, klontje boter.

1. De aardappelen stomen of in kokend zoutwater garen.
2. Het Breydel spek in stukjes snijden en eventjes aanbakken. Op keukenpapier laten uitlekken.
3. Het hoedje in de lengte afsnijden en de aardappelen uithalen.

4. De oven verwarmen op 170°.
5. Het pulp van de aardappelen door de passe-vite halen of heel fijn stampen. Mengen met het spek, de room en de dragon. Kruiden met peper en zout. De aardappelen opvullen.
6. Op ieder aardappel een stukje boter leggen.


7. De aardappelen gedurende 25 minuten in de oven plaatsen.
Lekker met een stukje vlees.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.