maandag 20 mei 2024

Crème brûlée met gember.

Ingrediënten 5 à 6 pers. : 6 dooiers, 80 grs griessuiker, 1 dl melk, 5 dl room, 1 klp geraspte gember, 2 slp griessuiker, 2 slp bruine cassonade. 2 à 3 eiwitten, poedersuiker, blauwe bessen.

1. De melk met de gember aan de kook brengen. Laten afkoelen. Zeven en bij de room gieten.
2. De dooiers met de suiker goed mengen. Niet met de mixer kloppen om geen schuim te hebben.
3. Nu het roommengsel bijgieten en mengen.
4. Individuele platte potjes op een bakplaat zetten. Afdekken met keukenfolie. Dit heel voorzichtig en gestrekt doen dat de folie niet op de creme brûlee valt.
5. In de stoomoven plaatsen op hoge stoom gedurende 45 minuten op 95 graden.
6. De 2 slp griessuiker met de bruine cassonade blenderen.
7. De crème brûlée laten afkoelen.
8. Eiwit opkloppen met de poedersuiker en in een spuitzak doen.
9. De crème brûlée bestrooien met de mengeling van witte en bruine suiker en met de brander karameliseren.
10. Eiwit langs de boord spuiten en met de brander kleuren.
11. Garneren met blauwe bessen.

Tip. De gember kan aangepast worden naar smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.