zaterdag 18 mei 2024

Gepaneerde kabeljauw, coulis van erwtjes, aardappelstoemp met zurkel en witte asperges.

Ingrediënten 2 pers. : 350 gr kabeljauwhaasje in 2 stukken, 1 slp bloem, 1 eiwit, 3 slp panko, 200 gr erwtjes (diepvries), 2,5 dl groentenbouillon, 1 teentje look, 1 sjalot, 10 blaadjes munt, klontje boter, zout, peper, 6 witte asperges, aardappelstoemp met zurkel



2. Sjalot en de look pellen en fijn snipperen.
3. De asperges spoelen, schillen en gaar stomen.
4. De kabeljauw droog deppen. Kruiden met peper en zout, in bloem wentelen daarna in het losgeklopt eiwit en dan in de panko.
5. Klontje boter smelten. Ui en look fruiten. Bouillon bijgieten, aan de kook brengen en de erwtjes bijvoegen. 5 minuten laten koken. Heel fijn blenderen met de munt. Bijkruiden met peper en zout. Zeven.
6. Boter en olijfolie warmen en de kabeljauw aan beide kant bruin bakken. Verder bakken gedurende 5 à 8 minuten, naargelang de dikte van de kabeljauw, in de oven op 175°.
7. In het midden van het bord wat zurkelstoemp schikken met erop 2 à 3 asperges. De kabeljauw erlangs leggen met een streepje erwtencoulis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.