maandag 20 mei 2024

Rijsttaart.

Ingrediënten vorm 28 cm : kruimeldeeg, 9 dl melk, 165 gr dessertrijst, 60 gr griessuiker, 1 klp vanille aroma, 1 snuifje kaneel, 3 eieren, 60 gr boter, 30 gr vanillebloem, 3 dl melk.

1) Kruimeldeeg maken.
2) Kruimeldeeg 12 minuten blind bakken op 180°.
3) De eieren scheiden en de dooiers loskloppen met 1,5 dl melk
4) Vanillebloem mengen met 1,5 dl melk.
5) Kook de 9 dl melk. Rijst, suiker, kaneel, vanille bijvoegen en 20 à 25 minuten zacht laten koken. Nu en dan roeren.
6) De boter onder de rijst mengen, alsook de opgeloste vanillebloem.
7) De dooiers al roerend bij de rijst gieten.
8) Laat de rijst wat afkoelen.
9) Eiwitten opkloppen.
10) Oven verwarmen op 180°.
11) Eiwitten door het risjtmengsel spatelen.
12) Giet het rijstmengsel op de kruimeldeeg. Dit mag nog licht lopend zijn.
13) De rijsttaart 45 à 50 minuten bakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.