maandag 3 juni 2024

Pannenkoeken met confituur en aardbeien.

Ingrediënten voor 8 pannekoeken : 125 gr zelfrijzende bloem, 315 ml melk, snuifje zout, 18 gr suiker, 2 grote eieren, 1,5 slp olie, ½ pakje vanillesuiker, klontje boter, 1 potje aardbeienconfituur, aardbeien, ½ citroen, 1 slp suiker, blauwe bessen, aardbeiencoulis.

1. De aardbeien wassen, kroontje verwijderen en in schijfjes snijden. Citroensap over sprenkelen en 1 lepel suiker over strooien. Mengen met de blauwe bessen. Minimum 1 uur laten macereren.

2. De bloem zeven. De eieren loskloppen met de suiker, de vanillesuiker, het zout, de olie en tenslotte de melk. De bloem bij het eiermengsel kloppen.
2. In een koekenpan wat boter smelten en de pannekoeken bakken. De pannekoeken besmeren met confituur en oprollen. In 3 of 4 snijden.
4. In een bord wat gemacereerde aardbeien schikken, daar op de opgerolde pannekoekjes. Garneren met blaadjes munt of citroenmelisse wat eetbare bloempjes en coulis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Varkenstong met mosterdsaus.