maandag 3 maart 2025

Chocolademousse.

Ingrediënten : 130 gr fondant chocolade, 45 gr poedersuiker, 125 ml room, 3 eieren, 50 ml sterke koffie, 25 gr boter.
Voor de garnering : enkele frambozen, advokaat likeur, munt.

1) De chocolade met de koffie en de boter smelten. Laten afkoelen.
2) De room opkloppen, niet helemaal stijf
3) De eieren splitsen. De dooiers opkloppen tot een ruban. De eiwitten samen met de bloemsuiker opkloppen.
4) De room onder de afgekoelde chocolade spatelen, dan de dooiers en dan de eiwitten.
5) De mousse een paar uur laten opstijven.
6) Quenelles maken van de
chocolademousse en op een bord schikken. Garneren met advokaat likeur, frambozen en muntblaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gelakt varkensgebraad met rozemarijn, gratin dauphinois en worteltjes.