Ingrediënten voor 2 pers. : 1 eendenborst van 350 gr., 1 teentje look, 1 sjalot, 75 gr + 10 st verse of diepvries frambozen, 1 sinaasappel, Chinese 5 kruidenpoeder, 1 klp honing, 1 dl rode wijn, 2 dl kippenbouillon, boter, zout, peper.
2. De ui en de look pellen en fijn snipperen.
3. Meng de honing met de 5 kruidenpoeder, peper en zout. Wrijf de vleeskant in met het honingmengsel.
5. In dezelfde pan een klontje boter smelten. De ui en de look fruiten. Rode wijn bijgieten, lichtjes inkoken en de bouillon bijgieten alsook de 75 gr frambozen bijvoegen. Nog ongeveer 5 minuten laten inkoken.
6. Sinaasappel a vif pellen en de partjes tussen de vliezen lossnijden. Het sap van de rest van de sinaasappel opvangen en bij de saus doen. De saus zeven en indien nodig nog wat inkoken of wat beurre manié onder roeren. De sinaasappelpartjes en de 10 frambozen bij de saus doen en opwarmen.
7. De eendenborst versnijden en dresseren met de saus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten