vrijdag 20 december 2024

Sabayon met Licor 43, peer en vanille-ijs.

Ingrediënten voor 4 pers. : 1 grote peer, 2 dl suikersiroop, 1 dl witte wijn, 4 bollen vanille-ijs.
Voor de sabayon : 5 dooiers, 4 dopjes (halve eierschaal) griessuiker, 6 dopjes witte wijn, 2 dopjes Licor 43.

1. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snij de peer in dobbelsteentjes.
2. Breng de suikersiroop met de witte wijn aan de kook. Doe er de blokjes peer in en laat zachtjes 8 minuten koken. Giet dit door een zeef en vang de blokjes peer op. Laat afkoelen.
3. Het vanille-ijs en de peer verdelen over 4 glazen of kommetjes. Dit in de diepvries plaatsen terwijl men de sabayon klopt.
4. Klop nu de sabayon : Klop de dooiers met de suiker, de witte wijn en de Licor 43 goed los. Op klein vuur plaatsen en in het mengsel blijven kloppen tot de eieren binden. Pas op dat het mengsel niet te warm wordt anders krijg je een omelet. Speel met het vuur door nu en dan de pan van het vuur weg te nemen, maar steeds blijven kloppen
5. Wanneer de sabayon gaar en voldoende dik is van het vuur nemen en nog 1 minuut verder kloppen om aanbakken te voorkomen.
6. Schenk de sabayon over het ijs en de peren.
7. Opdienen met een koekje of een chocolaatje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Ovenschotel met penne, bloemkool en gekookte ham.