Ingrediënten voor 8 personen : 250 ml water, 60 gr boter, 160 gr bloem, 4 eieren, snuifje zout, 150 ml room, rood fruit, amandelschilfers, coulis van aardbeien.
• Dan van het vuur ei per ei toevoegen en blijven roeren. Men mag maar telkens een volgend ei bijdoen als het vorige helemaal in het deeg opgenomen is. Het deeg moet nog enigszins vloeibaar zijn.
• Deeg spuiten in hoopjes. Niet te dicht bij elkaar spuiten want de soezen zullen verdubbelen in grootte. Men beslist zelf of men grote soezen of kleine wilt.
• De soezen bakken gedurende 25 à 30 minuten. Ze moeten binnenin hol zijn en droog. Het hoedje van de soezen afsnijden. Laten afkoelen.
• De amandelschilfers lichtbruin bakken in een tefal pan zonder vetstof.
• De room opkloppen.
• In de soes een bol vanille-ijs doen, daarop wat room spuiten. Garneren met rood fruit, coulis en amandelschilfers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten