maandag 5 juni 2023

Wentelteefjes met aardbeien en rozemarijn.

Ingrediënten voor 4 personen : 4 sneden briochebrood, 2 slep agave siroop, 1 klep fijne zeste van citroen, 1 slep,gehakte rozemarijn, 75 ml melk, 125 ml slagroom, 1 vanillestok, 1 slep suiker, 2 eieren, 250 gr aardbeien, 1 klep vanillepoeder.

• Oven voorverwarmen op 150°.
• Bestrijk de briochesneden met een laag agavesiroop en bestrooi met citroenzeste. Schik de sneden elk apart in een ovenschaaltje. Bestrooi met rozemarijn.

• De melk met de room, het merg van de vanillestok, suiker, de vanillepoeder en de eieren opkloppen.
• Dit mengsel over het briochebrood gieten.
• De aardbeien in plakjes snijden en verdelen over de schaaltjes. Nog wat suiker over strooien.
• Over de schaaltjes een folie leggen en 20 minuten in de oven zetten. Folie weghalen. Oven op 170° en nog 15 à 20 minuten verder bakken tot het dessert goudgeel is.
•Uit de oven halen en lauw laten worden..
• Serveren met een bolletje ijs en wat extra aardbeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.