Ingrediënten voor 4 personen : voor de pannenkoeken : 100 gr zelfrijzende bloem, ¼ lt melk, 15 gr suiker, ½ pakje vanillesuiker, 2 eieren, 1 lepel neutrale olie.
Voor de citroencrème : 500 gr citroen, 25 gr vanillepuddingpoeder, 2 eieren, 2,5 dl room, 6 gr gelatineblaadjes, 200 gr suiker.
Voor de chocoladesaus : 200 gr chocolade, beetje melk.
• Citroensap ongeveer 1 minuut zachtjes koken met 150 gr suiker al roerend.
• Dooiers loskloppen met 50 gr suiker tot het licht geel ziet (ruban kloppen noemt men dat), vanillepoeder bijvoegen, kloppen tot het goed gemengd is. 1/3 van het warme citroensap bijdoen al kloppend dan al de rest van het citroensap bijdoen en opwarmen al roerend tot aan het kookpunt tot men een smeuïge crème bekomt.
• Laten afkoelen.
• Gelatine weken.
• Room opkloppen, niet te stijf. Onder de citroencrème spatelen.
•Laten opstijven.
• Alle ingrediënten om de pannenkoeken te maken vermengen en de pannenkoeken bakken. Laten afkoelen.
• Chocolade met een beetje melk laten smelten tot de gewenste dikte.
• Oven verwarmen op grillstand
• De pannenkoeken opvullen met de citroencrème en oprollen en in een ingeboterde schaal leggen. Eventjes onder de grill zetten.
• Opdienen met warme chocolade saus en garneren met stukjes meringue.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten