dinsdag 7 december 2021

Havermoutpannenkoek met appel.

Ingrediënten voor 6 à 7 pannenkoeken : 140 gr havermout, 140 gr zelfrijzende bloem, 3,5 dl melk, 2 eieren, 4 slp agave siroop, 1 snuifje zout, 1 snuifje kaneel, boter, 2 appels.
Gebakken in een pan met diameter24 cm.

1) De havermout mixen tot meel. Mengen met de bloem, eieren, agave siroop, zout en kaneel. Dit beslag mag gemixt worden. Een 20 tal minuutjes laten rusten.
2) De appelen schillen en in dunne ringen snijden.

3) Een klontje boter in een koekenpan smelten en er appelschijfjes in bakken, daarop pannenkoekenbeslag gieten en er dikke pannenkoeken van bakken. Zo verder werken tot het beslag op is.

Deze pannenkoeken mogen iets dikker gebakken worden dan normale pannenkoeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.