dinsdag 7 december 2021

Moelleux met appelen.

Ingrediënten : 100 gr zelfrijzende bloem, 10 gr bakpoeder, 55 gr suiker, 45 gr melk, 30 gr boter, 1 ei, snuifje zout, 3 grote of 4 kleinere appels.



Voor de afwerking van de taart : 55 gr gezouten boter, 75 gr rietsuiker, 1 ei
Springvorm 20 cm
1. Oven verwarmen op 180°.
2. Schil de appelen en snij ze in blokjes van ongeveer 1,5 cm.
3. Beboter en bebloem de vorm.
4. Doe in de mengkom van de robot de bloem, de bakpoeder, de boter in kleine stukjes, de melk, de suiker, het ei en een snuifje zout. Met de K-haak mengen.



5. Voeg de appelen erbij en meng ze met het beslag.
6. Doe het beslag in de vorm en zet 20 minuten in de oven.
7. Voor de afwerking : verwarm de boter en de rietsuiker, niet laten koken. Laten lauw worden. Na ongeveer 15 minuten het ei er bij doen al kloppend.
8. Na 20 minuten de moelleux uit de oven halen en deze mengeling er over verdelen.
9. De moelleux terug 20 minuten in de oven plaatsen.
10. Lekker lauw of koud, niet frigo koud.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Varkenswangen met wortelen en bier.