Ingrediënten voor 5 pers. : 75 gr griessuiker, 300 ml room, 5 dooiers, 200 ml melk, bruine suiker, koffie-extract.
2. De room en de melk opwarmen. Koffie-extract bijvoegen naar eigen smaak.
3. 1/3 van het warme melkmengsel bij de dooiers gieten en goed mengen. Nu de rest bijgieten en goed mengen.
5. Deze bereiding in ovenvaste potjes doen en de potjes in een diepe ovenschotel plaatsen. Warm water in de ovenschotel gieten zodanig dat de potjes voor ¾ in het water staan. Pas op dat er geen water in de crème gaat. De schotel gedurende 40 minuten in de oven plaatsen.
6. De potjes voorzichtig uit de schotel halen en laten afkoelen.
7. Eens afgekoeld een dun laagje bruine suiker over de crème strooien en de suiker branden zodanig dat men een dun laagje krokante suiker heeft.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten