zaterdag 12 juli 2025

Varkensgebraad met salie.

Ingrediënten voor 2 pers. : 400 gr varkensgebraad, 3 lente-ui, handvol salie, 2 slp acacia honing, 1 slp mosterd, 1 dl witte wijn, 2 dl groentenbouillon, klontje boter, olijfolie, peper en zout.

1. De salie spoelen en grof snijden. Enkele blaadjes apart houden voor de garnering. Mengen met de honing en de mosterd.
2. De lente-ui spoelen en versnijden in stukken van 1 cm.
3. Oven verwarmen op 170°.
4. Boter en olijfolie smelten en het vlees aan alle
kanten bruin aanbakken. De lente ui bij het vlees doen en eventjes laten fruiten. Ondertussen het vlees aan alle kanten in de pan met een borsteltje inwrijven met het saliemengsel. Blussen met de wijn en de bouillon. Tot aan de kook laten komen.
5. De pan gedurende 25 à 30 minuten in de oven plaatsen.
6. Het vlees uit de oven nemen en warm houden.
7. De jus door een zeef gieten en eventjes laten inkoken. Indien nodig de saus wat dikken met beurre manié.
8. In dikke plakken snijden en opdienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Courgetterolletjes met zongedroogde tomaten, gegratineerd met parmezaan..