Ingrediënten voor 2 personen : 350 gr steak, 1 handvol rucola, 1 slp pijnboompitten, 1 slp parmezaanschilfers, 10 à 12 krielaardappelen, 1 slp basamicoazijn, 3 slp olijfolie, gerookt zout of zout, peper, 6 mini tomaten.
Voor de lookmayonaise : 2 dooiers, 1 klp mosterd, 3 teentjes look, 1 slp citroensap, 15 cl olijfolie, 15 cl zonnebloemolie, zout, peper.
2. De aardappelen in olijfolie bruin bakken.
3. De lookteentjes pellen en fijn persen.
5. De tomaten spoelen en in 4 snijden.
6. De pijnboompitten in een anti-kleefpan roosteren.
7. De dooiers mengen met de mosterd, het citroensap, zout en peper. Nu beetje bij beetje de olie bijgieten al kloppend zoals een mayonaise. Look er door mengen. Indien de look mayonaise te dik is kan men 1 slp water erbij mengen. Indien nodig bijkruiden met peper en zout.
8. Olijfolie heet laten worden en het vlees kort aan alle kanten bruin krokant bakken. Kruiden met gerookt zout en peper. Uit de pan nemen en laten rusten onder alufolie.
9. In dezelfde pan 1 slp olijfolie, de balsamicoazijn en 1 slp water gieten. Dit tot aan het kookpunt laten komen en zeven.
10. Het vlees in plakjes snijden.
11. Op een schotel de rucola doen en het vlees er op schikken. De jus er over gieten en bestrooien met pijnboompitten en parmezaan. Rond het vlees legt men de tomaten en de aardappelen.
12. Men serveert er een potje lookmayonaise bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten