Ingrediënten
: een grote hoeveelheid vlierbloesemschermen, 3 à 4 bio citroenen
volgens de grootte van de citroenen, water, suiker.
1)
Vlierbloesemschermen plukken, liefst in de wijde natuur niet langs
banen waar auto’s voorbijrijden.
2)
Een emmer vullen met water en zout in oplossen. De bladeren van de
schermen verwijderen. Iedere bloem voorzichtig in het zoutwater
dompelen en een beetje uitschudden (om de eventuele insekten er uit
te halen). De steeltjes afsnijden.
3) De citroenen wassen en in schijfjes snijden.
4) In een grote pot afwisselend vlierbloesemschermen en citroenschijfjes schikken. Giet er water op totdat het geheel juist onder staat. Deksel op de pot en minimum 24 uur in de frigo. Maximum 3 dagen.
5) Het mengsel door een vergiet doen, beetje aandrukken. Nu door een zeef gieten en indien nodig door een zeefdoek doen.
6) Het vocht afmeten en per liter vocht 1 kg suiker bijdoen.
7) Verwarmen tot aan het kookpunt en roeren tot de suiker helemaal opgelost is. Indien nodig afschuimen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten