woensdag 24 november 2021

Banketbakkersroom (crème patissière).

Ingrediënten : ¼ lt melk, 1 vanillestok, 3 dooiers, 45 gr suiker, 10 gr maïzena, 10 gr vanillebloem.



1. De vanillestok in de lengte in 2 snijden en het merg uitschrappen en bij de melk doen. Dit tot aan het kookpunt brengen. De uitgehaalde vanillestok kan men bewaren in een pak met suiker. Zo bekomt men vanillesuiker.
2. De dooiers met de suiker wit kloppen, de vanillebloem en maïzena bijvoegen en goed mengen.


3. Een beetje warme melk bij het dooiermengsel gieten en goed mengen en dit nu al roerend bij de rest van de melk gieten. Dit al roerend tot aan het kookpunt brengen.
4. In een kom gieten en afdekken met een vel vershoudfolie die men goed aandrukt tegen de pudding, zo bekomt men geen vel op de banketbakkersroom.
5. In de frigo laten afkoelen.
Lekker om een petit beurre taart te maken, alsook soezen en éclairs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.