Ingrediënten : 2 kg Bouchot mosselen, 1 rode paprika, 75 gr chorizo, 1 blik kerstomaten, 1 rode ajuin, 1 teentje look, enkele blaadjes salie, gerookte paprikapoeder, gedroogde chili, zout, olijfolie, 1 dl witte wijn.
2. De paprika schillen, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden.
3. De chorizo in reepjes snijden.
4. De rode ajuin en look pellen en fijn snipperen.
5. De salie spoelen en fijn snijden.
6. Olijfolie warmen en de look en ajuin fruiten. Paprika en chorizo bijvoegen en het blik kerstomaten. Bevochtigen met de witte wijn. Laten warm worden en de mosselen bijvoegen. Kruiden met zout, paprika en chili. Alles goed mengen.
7. Van zodra de mosselen open zijn van het vuur nemen.
8. De salie over de mosselen strooien.
9. Opdienen met frietjes of brood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten