woensdag 24 november 2021

Rundsgehakt met prei en groene kool.

Ingrediënten : 400 gr aardappelen, 1 ui, 1 teentje look, 1 klontje boter, 350 gr rundsgehakt, 1 preistengel, ¼ groene kool, 1 klp kerriepoeder, cayennepeper, 1 dl room, 1 dl melk, ½ klp selderijzout, 80 gr geraspte emmentaler.



1. De oven verwarmen op 170°.
2. Aardappelen schillen, in schijfjes snijden, stomen tot halfgaar.
3. Ui en look pellen en fijn snipperen.
4. De buitenste bladeren en harde nerven van de groene kool verwijderen. Spoel en snij in dunne repen.


5. Verwijder het buitenste blad van de prei en snij in de lengte in 2. Spoelen en snij in halve ringen.
6. Warm een klontje boter, fruit de ui en look. Doe het gehakt erbij, kruid met kerrie, cayennepeper. Het gehakt tot rul bakken.
7. Voeg de prei en groene kool bij het gehakt en bak een 8 minuten mee. Kruid met het selderijzout.


8. Meng de room en de melk, kruid nog lichtjes met selderijzout en kerriepoeder.
9. Wrijf een ovenschotel in met boter en bedek met een laag aardappelschijfjes, dan gehaktmengsel, dan terug aardappelschijfjes, terug gehaktmengsel en eindigen met aardappelplakjes.
10. Giet het roommengsel over de aardappelplakjes.
11. Bestrooi met de kaas.
12. Plaats de oven 25 à 30 minuten in de oven tot men een mooi bruin korstje heeft. Indien nodig 2 minuten de grill aanzetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.