zondag 2 april 2023

Pannenkoeken gevuld met appelstroop en gebakken appeltjes met vanille.

Ingrediënten voor ongeveer 5 pannenkoeken : 100 gr zelfrijzende bloem, ¼ lt melk, 15 gr suiker, ½ pakje vanille suiker, 2 eieren, 1 slp zonnebloemolie, snuifje zout, boter om te bakken.
2 appelen, 1 slp rozijnen, 1 klp vanille-extract, klontje boter, 15 gr suiker, 1 slp rum, appelstroop.




1) Week de rozijnen in de rum.
2) Meng de melk, eieren, suiker, vanillesuiker, olie, zout en gezeefde bloem tot een glad mengsel.
3) Schil de appelen en snij in blokjes van ongeveer 1 cm.
4) Verwarm de boter en bak de blokjes appel eventjes aan. Bestrooi met de suiker en voeg de rozijnen en het vanilleextract toe. Laat ze op zacht vuur verder bakken tot ze beetgaar zijn.
5) Bak nu de pannenkoeken, wrijf ze in met de appelstroop, rol op en snij in stukken van ongeveer 4 cm.
6) Schik in het midden van het bord wat gebakken appeltjes, Daarop 3 rondjes pannenkoek.
7) Men kan daar eventueel nog wat ijs bijleggen met karamelsaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.