donderdag 17 november 2022

Rijstpudding met appel en rozijnen.

Ingrediënten voor 3 à 4 personen : 90 gr dessertrijst, 40 gr rozijnen, 125 ml + 1 scheutje appelsap, 200 ml melk, 30 gr suiker, 25 gr boter, 75 ml room, 1 appel.

1) De rozijnen 1 uur laten weken in het appelsap. De rozijnen afgieten en het appelsap opvangen.
2) De appel schillen en in kleine blokjes snijden. Op het vuur zetten met klein beetje appelsap en laten garen tot beetgaar.

3) De melk, suiker en rijst opwarmen tot aan het kookpunt. Zacht laten garen gedurende 25 à 35 minuten. Na 10 minuten het opgevangen appelsap bij de rijst doen.
4) Nu van het vuur de boter en de room onder roeren en tenslotte de appelstukjes.
5) In glazen serveren en garneren met bruine suiker of chocoladeschilfers.
Lekker lauw of koud.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.