donderdag 24 november 2022

Mascarponemousse, appelcompote, karamelsaus en speculoos.

Ingrediënten 6 pers. : 250 gr mascarpone, 1 ei, 1 eiwit, 50 gr bloemsuiker, 2 gr gelatineblaadjes, 1 slp melk, 1 pot appelcompote, karamelsaus, 20 tal speculoos koekjes.
Bereiding van de karamelsaus : Gezouten karamelsaus
1. Het gelatineblaadje weken.
2. De karamelsaus bereiden of eventuele klaargemaakte gebruiken.
3. De helft van de koekjes in de vijzel fijnstampen.
4. 1 slp melk warmen en de gelatine oplossen.
5. Het ei splitsen en de dooier opkloppen met de suiker tot ruban.
6. De mascarpone bij de dooier doen alsook de gelatine er nu bijgieten en alles goed mengen.
7. Het eiwit stijf kloppen.

8. Het eiwit in het mascarponemengsel spatelen.
9. Nu begint men aan de opbouw : in glaasjes onderaan appelcompote, dan karamelsaus, dan mascarponemousse en bestrooien met de verkruimelde speculoos.
10. In ieder glaasje een speculooskoekje steken als garnituur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.