maandag 6 maart 2023

Bladerdeegje met confituur van rode vruchten en blauwe bessen.

Ingrediënten : 1 vierkant bladerdeeg, confituur, blauwe bessen, 1 ei.

1. Oven voorverwarmen op 180°.
2. Het bladerdeeg inwrijven met confituur tot 2 cm van de bovenkant. Deze 2 cm aan de bovenkant inwrijven met water. Boven op de confituur de blauwe bessen verdelen. Nu het bladerdeeg los oprollen zodat men een mooie rol krijgt. Het einde goed aandrukken zodanig dat de rol niet loskomt.
3. Men kan nu de rol ongeveer 30 minuten in de diepvriezer zetten zodanig dat die makkelijker snijdt. Haal de rol uit de diepvriezer en snijd hem in plakken van 2 cm.
4. De plakken op een bakplaat bekleed met bakpapier leggen of een siliconenmat gebruiken. .Het deeg bestrijken met losgeklopte dooier
5. Bak ongeveer 25 à 30 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.