Ingrediënten voor ongeveer 10 à 12 stuks : 500 gr bloem voor pistolets (bloem met veel eiwitten), 28 gr gist, 300 gr ijskoud water, 20 gr smout of boter, 7 gr zout, 65 gr varkensworst per pers.(vel verwijderen)
1. Doe in de mengkom van de robot de bloem, de gist, het water, smout of boter. 5 minuten kneden op lage stand, zout bijvoegen en dan nogmaals 5 minuten op hogere stand kneden tot men een mooi, homogeen deeg heeft gedurende.
2. Een bol vormen en afgedekt 30 minuten laten rijzen.
3. Op een bebloemd werkvlak het deeg ontgassen en plooien van links naar recht en van onder naar boven. Men plooit tot de helft en doet er de andere zijde boven op.
4. Verdeel het deeg in porties van 65 gr.
5. Geef iedere portie een rechthoekige vorm en rol er een worst in. De uiteinden naar de onderkant vouwen. Dit met de naadkant op een bakmat of bakpapier leggen.
6. De broodjes afdekken en 1 uur laten rijzen.
7. De oven verwarmen op 205°.
8. De piro’s 20 à 22 minuten bakken met stoom.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten