Koken is mijn passie. Recepten voor iedere dag maar ook voor feestdagen
dinsdag 30 november 2021
Zalm met groene kool (savooie) en kastanjechampignons.
Spruiten hutsepot met worst.
Witloofsalade met veldsla en appel.
maandag 29 november 2021
Broodje met tomaat en mozzarella.
Varkenswangetjes met bier.
Wildpastei en Ganda Ham met witloofsalade.
Zalm met champignonsrisotto.
zondag 28 november 2021
Brusselse wafels
Ingrediënten ongeveer 12 stuks : 250 gr patisserie bloem, 250 gr zelfrijzende bloem, 100 gr maïzena, 35 gr verse gist, 5 dl melk, 5 dl spuitwater, 200 gr boter, 1 vanillestok, 4 eiers, 1 klp suiker, 1 snuifje zout.
Gegratineerde schotel met zoete aardappel, rapen en wortelen.
Gemarineerde eendenborst met broccoli.
Kabeljauw en ragoût van wintergroenten.
zaterdag 27 november 2021
Pesto van rucola
Ingrediënten : 60 gr rucola, 30 gr pijnboompitten, 50 gr parmezaan, 1 handvol basilicum, 1 dl olijfolie, 1 teentje look, ½ citroen, peper, zout.
Farfalle met rucola pesto, spekjes en zachtgekookt eitje.
Tagliatelle met gerookte zalm , champignons en rode paprika.
Ingrediënten voor 2 pers. : 200 gr tagliatelle, 1 teentje look, 8 sneetjes gerookte zalm, 1 rode paprika, 200 gr champignons, 4 lente-ui, 15 cl zure room, gerookt zout, zwarte peper, 1 slp fijngesneden bieslook, ¼ citroen, olijfolie.
Fazantenfilet met bloedworstcrumble en madeiraus.
Club broodje met kippenfilet.
Preiroomsoep met kip, bruschetta met Entremont kaas.
Ingrediënten voor 4 personen : 3 lt kippenbouillon, 4 prei, 2 ajuinen, 3 stronken witte selder, 2 aardappelen of 1 grote, 1 dubbele kippenfilet, ½ ciabatta, 200 gr entremont of ander gruyère, laurier, tijm, rozemarijn, 1 dl room, 1 klontjeboter.
Sinterklaaskoeken
Ingrediënten : 500 gr bloem T45 of 00, 2 dl melk, 75 gr suiker, 1 ei, 1 dooier, 140 gr gesmolten koude boter, 25 gr gist, 8 gr zout, kaneel naar smaak.
- In de kom van de robot de bloem met de gist doen. Daarop de lauwe melk (28°) gieten, de suiker, kaneel en het ei.
5 minuten kneden op lage stand. Nu de boter en het zout bijvoegen en op iets vluggere stand ongeveer 4 à 5 minuten verder kneden.
Een bol vormen en 1 uur en 30 minuten laten rijzen.
De bol ontgassen. Met de deegrol uitrollen tot 2 cm.
Met de klaas of ster vormen uitsteken en op een bakmat of bakpapier leggen.
Nogmaals 1 uur laten rijzen.
De oven voorverwarmen op 180°.
De dooier aanlengen met 1 slp melk en daarmee de koeken met een zacht penseel en vooral niet te hard drukken inwrijven.
Bakken gedurende 20 minuten.
vrijdag 26 november 2021
Knolselderpuree.
Rog met knolselderpuree, spruitjes, hazelnootboter en kappertjes.
Ingrediënten 2 pers. : 2 roggevleugels of 1 grote, 250 gr gekuiste spruitjes, knolselderpuree, 1 slp kappertjes, 1 slp gehakte peterselie, 100 gr boter, peper, zout.
Griekse yoghurt en platte kaas met geroosterd havermout en vruchten.
Groentenhutsepot met groene kool.
De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten
-
Ingrediënten voor 8 rolletjes : 8 sneden gekookte ham, ½ bloemkool, 100 gr mascarpone, 1 klp gehakte rozemarijn, 60 gr geraspte emmentaler, ...
-
Ingrediënten : 2 plakken bladerdeeg, 2 dooiers+1 slp melk mengen om te doreren, 1 boon of amandel of popje Voor de patissière creme : 2 doo...
-
Ingrediënten voor 8 personen : kruimeldeeg , 5 dl melk, 2,5 dl room, 115 gr suiker, 100 gr dooiers , 50 gr maïzena. 1) Het kruimeldeeg ber...
-
Ingrediënten : 500 gr bloem T45 of 00, 2 dl melk, 75 gr suiker, 1 ei, 1 dooier, 140 gr gesmolten koude boter, 25 gr gist, 8 gr zout, kaneel...
-
Ingrediënten : 160 gr rijstgriesmeel, 1 lt melk, 4 eieren, 140 gr suiker, 125 gr rozijnen, schil van ½ citroen (enkel het geel), boter om sc...
-
Ingrediënten voor 4 personen : 8 witloof stronken, 8 sneetjes gerookt spek, 150 gr jonge spinazieblaadjes, 50 gr Brugse Blomme, klontje bote...
-
Ingrediënten : 300 gr kippenfilet, 4 sneden gekookte ham, 650 gr witloof, 1 slp olijfolie, klontje boter en boter om de vorm in te smeren, p...
-
Ingrediënten : 350 gr kippengehakt, gehaktkruiden , 1 ei, 1 slp paneermeel, 250 gr mascarpone, 60 gr gemalen emmentaler, 2 takjes dragon, 3...
-
Ingrediënten 6 stuks : 1 kg bloem (1 kg Frans krokant Aveve of T65 of Farine de tradition Française), hier heb ik een mengeling van 800 gr ...
-
Ingrediënten voor 5 hapjes : 3 grote broccoliroosjes, 5 scampi, currypoeder, 2 à 3 slp room, olijfolie, peper en zout, bladpeterselie. 1. D...