Ingrediënten voor 6 personen : ½ groene kool, 1 ajuin, 3 wortels, 5 grote bloemige aardappelen, 1 dl witte wijn, 2 takken witte selder, gedroogde tijm, peper, zout, klontje boter, water.
1. De buitenste bladeren van de groene kool verwijderen. De nerven en het donkerste groen van de bladeren verwijderen. De bladeren in repen van ongeveer 1 cm snijden en wassen. Goed laten uitlekken.
2. De aardappelen schillen , wassen en in blokjes snijden.
4. De wortels schillen en in blokjes snijden.
5. De witte selder van de draden ontdoen, wassen en in blokjes snijden.
6. Klontje boter smelten, ajuin fruiten, nu wortel, selder en groene kool bijvoegen. Kruiden met zout, peper, gedroogde tijm. Goed mengen en nu de aardappelen bijvoegen.
7. De wijn bijgieten en een beetje water.
8. Dit ongeveer 45 minuten met deksel op heel zacht vuur laten pruttelen. Regelmatig roeren en indien nodig wat water bijgieten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten