vrijdag 26 november 2021

Perentaart met mascarpone en speculoos.

Ingrediënten : 1 kant en klare bladerdeeg, 5 peren, 250 gr mascarpone, speculaaskruiden, 1 slp rietsuiker, 2 slp abrikozenconfituur

1) Oven verwarmen op 180°.
2) De taartvorm bekleden met bakpapier. Bladerdeeg in schikken, gaatjes in prikken met een vork en nogmaals bakpapier. Bakparels of gedroogde bonen op leggen en 15 minuten blind bakken.
3) De bakbonen weghalen en laten afkoelen.
4) De peren schillen en in heel fijne reepjes snijden.
5) De bladerdeeg bodem bedekken met mascarpone, bestrooien met speculaaspoeder en daarop de peren schikken. De peren bestrooien met de rietsuiker.

6) De taart 15 minuten bakken op 180° en nogmaals 15 minuten op 170°.
7) De confituur verwarmen met 2 lepels water. Zeven en over de taart verdelen om te abrikoteren.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.