Ingrediënten voor 2 personen : 2 stukken zalmhaasje, elk 175 gr, sap van ½ citroen, 1/3 groene kool, 250 gr kastanjechampignons, 1 klp gedroogde oregano, 185 gr roomkaas met kruiden, 2 slp gehakte peterselie, 225 gr pasta (caserecce of penne), 2,5 dl pastavocht, olijfolie, peper, zout.
1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en hou
2,5 dl kookvocht apart.
2. Verwijder de buitenste bladeren van de groene kool alsook de donkerste groene gedeelten van de bladeren en de dikke nerven. Snij de groene kool in repen van 1 cm. Blancheer de kool gedurende 7 à 8 minuten en spoel die direct onder koud water. Laten uitlekken.
3. Borstel de champignons en snij die in niet te dunne plakken.
4. Warm de olijfolie in een sauteerpan en bak de champignons. Voeg er de groene kool en de pasta bij. Meng alles goed door mekaar. Kruid met peper, zout en de oregano. Voeg de roomkaas, het citroensap en het pastavocht toe en roer alles goed om. Laat dit alles een
2 minuten zachtjes koken en voeg de peterselie toe.
5. Bak de zalm in olijfolie aan beide kanten mooi goudbruin. Het midden mag nog half gaar zijn, anders wordt de zalm te droog.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten