zondag 28 november 2021

Kabeljauw en ragoût van wintergroenten.

Ingrediënten voor 2 personen : 350 à 400 gr kabeljauw, 1 pastinaak, 3 à 4 wortels, 1 kleine broccoli, 1 raap, 5 à 6 champignons, 5 dl visfumet, 2 dl room, 1 slp bloem, kerrie, kokosolie, 200 gr volkoren rijst.

1) De pastinaak, wortel en raap schillen en in blokjes snijden.
2) De broccoli in kleine roosjes verdelen.
3) De champignons versnijden.
4) De rijst koken volgens de aanwijzing op de verpakking.
5) De kokosolie warmen en de wortel, pastinaak en raap aanstoven, niet laten kleuren, na 4 tal minuten de broccoli en de champignons bijdoen. De lepel bloem bijdoen, laten meebakken en goed vermengen, kruiden met peper, zout en kerrie. Blussen met visfumet en room. Een 5 tal minuten lichtjes laten koken, dan de kabeljauw bijdoen gedurende 5 à 6 minuten. Bijkruiden indien nodig.
6) Opdienen met de rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.