Ingrediënten : 1,2 kg varkensribben, 400 gr vastkokende aardappelen, enkele takjes tijm, rozemarijn en salie, 1 teentje look, grof zout, gerookte paprikapoeder, olijfolie.
Koken is mijn passie. Recepten voor iedere dag maar ook voor feestdagen
donderdag 24 maart 2022
Varkensribbetjes met wedges
Varkensribbetjes gemarineerd met Luikse siroop.
Marinade : 50 gr Luikse siroop, 2 slp ketjap manis, 1 slp ketchup, 2 teentjes look, 3 slp olijfolie, 2 slp frambozenazijn, 3 slp sojasaus, cayennepeper, 1 slp Provençaalse kruiden.
Mascarpone/witte chocolade/ananas/mango.
woensdag 23 maart 2022
Kippenworst met pancetta en geroosterde groenten
Ingrediënten 2 pers. : 275 gr kippenworst, 125 gr pancetta, 400 gr peterseliewortel, 400 gr aardappelen, ½ butternut, 1 teentje look, peper, zout, ½ klp gemberpoeder, ½ koffielepel kurkuma, olijfolie, enkele blaadjes basilicum.
maandag 21 maart 2022
Aardappelsalade met gerookte zalm en sprot
Ingrediënten 2 pers. : 300 gr vastkokende aardappelen, 4 sneden gerookte zalm, 12 sprotjes, 2 eieren, 1 rode ui, 3 tomaten, 1 appel, 1 handvol gereinigde sla, 10 olijven, yogonaise (helft mayonaise – helft yoghurt), handvol platte peterselie.
zondag 20 maart 2022
Kalfsschenkel met courgette, wortel en fettuccine.
Ingrediënten 2 pers. : 2 kalfsschenkels, 3 wortels, 2 courgette, 1 rode ui, 1 teentje look, 1 dl groentenbouillon, 4 dl gezeefde tomaten, 3 stengels witte selder, enkele takjes tijm, oregano en rozemarijn, 200 gr fettuccine, olijfolie, peper, zout.
Steak met champignons/paprika saus.
Ingrediënten 2 personen : 2 steacks, 250 gr champignons, 1 rode paprika, 2 dl room, peper, zout, paprikapoeder, klontje boter, 6 takjes dragon.
zaterdag 19 maart 2022
Stokbrood met emmentaler en Breydel spek
Ingrediënten : 270 gr bloem voor wit brood, 1 slp olijfolie, 150 gr water, 7 gr droge gist, ½ klp zout, 100 + 20 gr emmentaler, 150 gr Breydel spek.
Risotto met knolselder en chorizo
vrijdag 18 maart 2022
Rode poon met zuurkool en witte wijn saus.
Ingrediënten 2 pers. : 350 gr rode poonfilet, olijfolie, peper, zout, 400 gr bereide zuurkool, 1 sjalot, 100 gr koude boter, 2 dl witte wijn, 2 dl visfumet, 2 dl room, citroensap.
Zuurkool
2) Het Breydel spek in reepjes snijden.
3) De reuzel smelten. De ajuin zacht stoven met het Breydel spek zonder kleuren.
Lekker met varkensvlees, maar ook met gevogelte en vis.
Vongole met linguine en lichte kerriesaus.
Ingrediënten voor 2 personen : 500 gr vongole , 225gr linguine, 1 sjalot, 1 preiwit, 1 stengel witte selder, 4 lente-ui, ½ courgette, 2 tomaten, 125 gr champignons, 2 slp grofgehakte bladpeterselie, ½ bussel koriander, 2 dl zure room, 1 dl witte wijn, kerrie, zout, peper, olijfolie.
donderdag 17 maart 2022
Varkensgebraad met prei en Maredsous kaas.
Ingrediënten voor 2 personen : 400 gr gebraad uit de hesp, 6 à 8 sneetjes maredsous kaas, 3 stuks wit van prei, boter, peper en zout.
1) Was de prei en snij ze in stukken van ongeveer 4 cm lengte. Laat de stukken prei in gezouten kokend water ongeveer 8 minuten koken. Afgieten en afspoelen onder koud water.
4) Ovenschotel bestrijken met boter. In de schotel dakpansgewijs met afwisselend plakje gebraad, plakje kaas, 1 stuk prei in 2 gesneden in de lengte, plakje kaas enz… doen. Kruiden met peper en zout en beleggen met klontjes boter.
woensdag 16 maart 2022
Bladerdeeggebakje met appels.
Ingrediënten voor 2 gebakjes : 2 ronde bladerdeeg bodems van ongeveer 14 cm, 1 grote appel of 2 kleine, bruine suiker, boter, citroen, 2 bolletjes vanille-ijs, caramelsaus.
dinsdag 15 maart 2022
Kippenfilet met spek en mozzarella met ratatouille.
De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten
-
Ingrediënten voor 8 rolletjes : 8 sneden gekookte ham, ½ bloemkool, 100 gr mascarpone, 1 klp gehakte rozemarijn, 60 gr geraspte emmentaler, ...
-
Ingrediënten : 2 plakken bladerdeeg, 2 dooiers+1 slp melk mengen om te doreren, 1 boon of amandel of popje Voor de patissière creme : 2 doo...
-
Ingrediënten voor 8 personen : kruimeldeeg , 5 dl melk, 2,5 dl room, 115 gr suiker, 100 gr dooiers , 50 gr maïzena. 1) Het kruimeldeeg ber...
-
Ingrediënten : 500 gr bloem T45 of 00, 2 dl melk, 75 gr suiker, 1 ei, 1 dooier, 140 gr gesmolten koude boter, 25 gr gist, 8 gr zout, kaneel...
-
Ingrediënten : 160 gr rijstgriesmeel, 1 lt melk, 4 eieren, 140 gr suiker, 125 gr rozijnen, schil van ½ citroen (enkel het geel), boter om sc...
-
Ingrediënten voor 4 personen : 8 witloof stronken, 8 sneetjes gerookt spek, 150 gr jonge spinazieblaadjes, 50 gr Brugse Blomme, klontje bote...
-
Ingrediënten : 300 gr kippenfilet, 4 sneden gekookte ham, 650 gr witloof, 1 slp olijfolie, klontje boter en boter om de vorm in te smeren, p...
-
Ingrediënten : 350 gr kippengehakt, gehaktkruiden , 1 ei, 1 slp paneermeel, 250 gr mascarpone, 60 gr gemalen emmentaler, 2 takjes dragon, 3...
-
Ingrediënten 6 stuks : 1 kg bloem (1 kg Frans krokant Aveve of T65 of Farine de tradition Française), hier heb ik een mengeling van 800 gr ...
-
Ingrediënten voor 5 hapjes : 3 grote broccoliroosjes, 5 scampi, currypoeder, 2 à 3 slp room, olijfolie, peper en zout, bladpeterselie. 1. D...