donderdag 24 maart 2022

Varkensribbetjes met wedges

Ingrediënten : 1,2 kg varkensribben, 400 gr vastkokende aardappelen, enkele takjes tijm, rozemarijn en salie, 1 teentje look, grof zout, gerookte paprikapoeder, olijfolie.

1. De varkensribben bakken.
2. De aardappelen schillen en in partjes snijden.
3. De kruiden spoelen en droog deppen.
4. De rozemarijn en de tijm ritsen. De blaadjes van de salie plukken.
5. Al de kruiden fijnhakken en over de aardappelen strooien.

6. De oven verwarmen op circulatiegrill of hete lucht 160°.
7. De aardappelen kruiden met de paprikapoeder, en het grof zout. 3 à 4 lepels olijfolie over gieten en goed mengen.
8. De aardappelen in de oven plaatsen gedurende 25 à 35 minuten naargelang de dikte van de partjes. Wanneer men met hetelucht oven werkt de laatste 5 minuten de grill opzetten.
9. Lekker met een witloofslaatje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.