zaterdag 19 maart 2022

Stokbrood met emmentaler en Breydel spek

Ingrediënten : 270 gr bloem voor wit brood, 1 slp olijfolie, 150 gr water, 7 gr droge gist, ½ klp zout, 100 + 20 gr emmentaler, 150 gr Breydel spek.



1. Los de gist op in de 150 gr water op ongeveer 28°.
2. Doe de bloem in de kom van de robot en giet er het water met gist bij.
3. Kneed 5 minuten.
4. Doe het zout, olijfolie en de 100 gr emmentaler bij en kneed nogmaals 5 minuten.



5. Haal het deeg uit de kom en vorm een bol. Laat 1u30 min. rijzen.
6. Doe en nu het spek in fijne reepjes gesneden bij en kneed nog eens goed door.
7. Vorm 4 rollen van ongeveer 30 cm, bestrijk ze met wat water en strooi er de rest van de emmentaler op. Plaats de rollen op bakpapier en laat nogmaals 1 uur rijzen.


8. Verwarm de oven op 220°.
9. Bak met stoom tussen 19 à 22 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Hartige broodpudding met ham, kaas en tomaat.