vrijdag 18 maart 2022

Rode poon met zuurkool en witte wijn saus.

Ingrediënten 2 pers. : 350 gr rode poonfilet, olijfolie, peper, zout, 400 gr bereide zuurkool, 1 sjalot, 100 gr koude boter, 2 dl witte wijn, 2 dl visfumet, 2 dl room, citroensap.


1. De sjalot fijnsnipperen.
2. De sjalot met de witte wijn bijna volledig laten inkoken. Visfumet bijgieten en voor de helft inkoken.
3. De room bijgieten en terug voor de helft inkoken. Kruiden met peper en zout.
4. De boter in blokjes snijden.




5. Al kloppend de klontjes boter bijvoegen. Zeven en op smaak brengen met citroen.
6. Olijfolie warmen en de vis bakken. Kruiden met peper en zout.
7. Op bord wat zuurkool, rode poon en saus schikken.
8. Lekker met aardappelpuree

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.