Ingrediënten
voor 2 personen : 400 gr zuurkool, 2 dikke sneden Breydel spek, 1
ajuinen, 2 dl witte wijn,1 dl water, 2 laurierblaadjes, 2
kruidnagels, 4 jeneverbessen, 6 zwarte peperbollen, 1 klp
korianderzaadjes, 1 klontje reuzel of boter.
1)
De ajuin pellen en fijn snipperen.
2) Het Breydel spek in reepjes snijden.
3) De reuzel smelten. De ajuin zacht stoven met het Breydel spek zonder kleuren.
2) Het Breydel spek in reepjes snijden.
3) De reuzel smelten. De ajuin zacht stoven met het Breydel spek zonder kleuren.
4)
Al de specerijen in een theezakje of papieren koffiefilter doen en
dichtbinden met keukentouw.
5)
De zuurkool bij de ajuin doen en goed omroeren. Nu het kruidentuiltje
en de wijn en het water bijgieten. Minstens 1 uur zacht laten
sudderen. Indien nodig zout toevoegen.
Lekker met varkensvlees, maar ook met gevogelte en vis.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten