dinsdag 15 maart 2022

Kippenfilet met spek en mozzarella met ratatouille.

Ingrediënten voor 4 personen : 600 gr kippenfilet, 10 à 12 plakjes gerookt spek, 125 gr mozzarella, 2 zoete aardappelen, 1 aubergine, 1 courgette, 1 gele paprika, 1 sjalot, 500 ml tomatenpassata, 1 klp witte wijnazijn, 1 slp gedroogde oregano, olijfolie, peper en zout.

1) De plastiekfolie op de plank leggen. Daarop de sneetjes gerookt spek dakpansgewijs leggen.

2) De kippenfilet in de lengte in 2 snijden. De helft op het gerookt spek leggen. Daarop sneetjes mozzarella verdelen. Kruiden met peper. Een 2de laag kippenfilet leggen. Met de plastiekfolie een mooie rol vormen van de kippenfilet. Goed aanspannen en in de frigo leggen.

3) De zoete aardappel en de gele paprika schillen. De aubergine en de courgette wassen. Al de groenten in plakjes snijden van ongeveer 3 mm. De paprika in reepjes.
4) De sjalot fijn snipperen.
5) De oven voor verwarmen op 180°.

6) De passata in en ovenvaste schaal doen. De sjalot, de witte wijnazijn en de oregano eronder mengen. Kruiden met peper en zout.
7) Leg de groenten en de zoete aardappel afwisselend in de tomatensaus. Besprenkelen met olijfolie. Kruiden met peper en zout.
8) Zet de groentenschaal in de oven ongeveer 40 à 50 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
9) Ondertussen de rol kippenfilet uit de frigo nemen, de plastiekfolie voorzichtig verwijderen en opbinden. Laten aankleuren in olijfolie. Als de groenten beetgaar zijn de kippenfilet er op leggen. 20 minuten bakken.
10) De kippenfilet in mooie plakken snijden en opdienen met de ratatouille.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.