Ingrediënten : 250 gr veldsla, 2 stronken witloof, 4 lente-ui, 3 zoete aardappel, 1 Primus radijs, 25 gr pijnappelpitten, 125 gr gerookt spek in blokjes, 150 gr gerookte forelfilet, 2 eieren, 6 ansjovisfilets, 6 à 8 slp dressing (½ mayonaise + ½ yoghurt, paprikapoeder, cayennepeper).
Koken is mijn passie. Recepten voor iedere dag maar ook voor feestdagen
woensdag 5 januari 2022
Salade met gerookte forel en zoete aardappel.
Tortilla met wintergroenten.
Konijn met donker bier, mosterd en Luikse siroop.
Ingrediënten : 1 konijn, 1 grote ui, 2 teentjes look, 33 cl bruin bier, 2 blaadjes laurier, 3 takjes tijm, zout, peper, 1 takje rozemarijn, 1 grote snede brood, 2 slp mosterd, 4 wortelen, 1 slp Luikse siroop, boter, 6 jeneverbessen, olijfolie.
Kalfsworst, groene kool met spek.
Ingrediënten 2 pers. : 350 gr kalfsworst, 400 gr aardappelen, 1/3 groene kool, 100 gr gerookt spek, 1 dl room, ¼ klp komijnzaadjes, ¼ klp korianderzaadjes, boter.
Linzensoep met spinazie en bockworst
Pompoen-venkelsoep met krokante hamstukjes.
Ingrediënten : 400 gr netto vruchtvlees van pompoen, 6 sneetjes rauwe ham, 1 venkel, 1 appel, 1 ui, 1,5 dl room, 1,5 lt groentenbouillon, klontje boter, peper, zout, bladpeterselie.
Gevulde roggevleugel met spitskool en garnalen, en bisque
dinsdag 4 januari 2022
Garnalenfumet.
Ingrediënten : 350 gr garnaalkoppen en staarten, 1 ui, 2 selderstengels, 1,5 lt water, 3 dl witte wijn, 1 wortel, 1 klp tomatenpuree, 1 teentje look, cayennepeper.
Garnalen bisque.
Maaltijdsoep met runderstaart.
Driekoningentaart.
maandag 3 januari 2022
Appelcompote met Luikse siroop en veenbessen.
Ingrediënten : 1 kg appelen, 75 gedroogde veenbessen, 50 gr Luikse siroop, sap van ½ citroen.
Fricassee van gele raapjes en champignons.
Ingrediënten voor 4 personen : 1 bot gele raapjes, 250 gr champignons, klontje boter, 1 sjalot, 1 dl room, 1 slp gehakte peterselie.
Aardappelen “Boulangère”.
Ingrediënten voor 4 personen : 6 aardappelen, 3 rode uien, tijm, laurier, ½ lt kippenbouillon, klontje boter.
Tagliatelle met gerookte zalm en garnalen.
Ingrediënten voor 4 personen : 450 gr tagliatelle, 4 sneden gerookte zalm, 200 gr gepelde garnalen, 1 rode paprika, 1 courgette, 1 klp gerookte paprikapoeder, basilicum, 200 ml zure room.
Patrijs met madeirasaus.
Ingrediënten voor 2 pers. : 2 patrijzen, 4 aardappelen, 8 spruiten, 6 wortelen, 7 dl wildfond of bruine fond, 2 slp madeira, 1 sjalot, 1 takje rozemarijn, 2 takjes tijm, ¼ groene kool, boter, melk.
De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten
-
Ingrediënten voor 8 rolletjes : 8 sneden gekookte ham, ½ bloemkool, 100 gr mascarpone, 1 klp gehakte rozemarijn, 60 gr geraspte emmentaler, ...
-
Ingrediënten : 2 plakken bladerdeeg, 2 dooiers+1 slp melk mengen om te doreren, 1 boon of amandel of popje Voor de patissière creme : 2 doo...
-
Ingrediënten voor 8 personen : kruimeldeeg , 5 dl melk, 2,5 dl room, 115 gr suiker, 100 gr dooiers , 50 gr maïzena. 1) Het kruimeldeeg ber...
-
Ingrediënten : 500 gr bloem T45 of 00, 2 dl melk, 75 gr suiker, 1 ei, 1 dooier, 140 gr gesmolten koude boter, 25 gr gist, 8 gr zout, kaneel...
-
Ingrediënten : 160 gr rijstgriesmeel, 1 lt melk, 4 eieren, 140 gr suiker, 125 gr rozijnen, schil van ½ citroen (enkel het geel), boter om sc...
-
Ingrediënten voor 4 personen : 8 witloof stronken, 8 sneetjes gerookt spek, 150 gr jonge spinazieblaadjes, 50 gr Brugse Blomme, klontje bote...
-
Ingrediënten : 300 gr kippenfilet, 4 sneden gekookte ham, 650 gr witloof, 1 slp olijfolie, klontje boter en boter om de vorm in te smeren, p...
-
Ingrediënten : 350 gr kippengehakt, gehaktkruiden , 1 ei, 1 slp paneermeel, 250 gr mascarpone, 60 gr gemalen emmentaler, 2 takjes dragon, 3...
-
Ingrediënten 6 stuks : 1 kg bloem (1 kg Frans krokant Aveve of T65 of Farine de tradition Française), hier heb ik een mengeling van 800 gr ...
-
Ingrediënten voor 5 hapjes : 3 grote broccoliroosjes, 5 scampi, currypoeder, 2 à 3 slp room, olijfolie, peper en zout, bladpeterselie. 1. D...